Lånekoll

Håll koll på dina lån med Lånekoll. Genom deras smarta verktyg och lösningar kan du optimera din ekonomi och få bättre översikt över dina lånekostnader. Jämför räntor, lånebelopp och återbetalningstider för att säkerställa att du har de bästa lånevillkoren. Med Lånekoll kan du ta kontroll över dina lån och skapa en mer hållbar ekonomi.

Lånekoll logotyp
Låna upp till600 000 kr
Löptid12 - 240 mån
Ränta4.9 - 28 %

Ansök säkert hos Lånekoll

Om annuitetslån på 300 000 kr med start-/aviavgift 0kr, återbetalningstid 15år, rörlig ränta 7,0%, effektiv ränta 7,23% ger (180) månadsbetalningar om 2696 kr totalt betalningsbelopp 485 367 kr.Exempel:

Hur kan Lånekoll hjälpa dig med ditt privatlån?

Lånekoll erbjuder en kostnadsfri jämförelsetjänst som hjälper dig att hitta ett billigt eller billigare lån med låg ränta. Genom att använda vår tjänst kan du jämföra och ansöka om banklån direkt från din dator, mobil eller surfplatta. Vi samarbetar med över 30 banker och långivare, och majoriteten av dem betalar ut lånet till ditt konto inom 24 timmar. Du kan enkelt signera skuldebrevet per post eller använda e-legitimation, som Bank-ID eller Mobilt Bank-ID. Att använda en låneförmedlare som Lånekoll gör det enkelt att hitta marknadens lägsta räntor och få en billigare månadskostnad. Vi arbetar med ledande banker och kan erbjuda förmånliga villkor, även för personer med betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden.

Fördelar med att använda lånekoll för ditt privatlån

Ett privatlån erbjuder flera fördelar för den som behöver låna pengar. Här är några av de främsta fördelarna med privatlån:

 1. Ingen säkerhet krävs: Du behöver inte sätta upp någon egendom som säkerhet för lånet, vilket gör det till ett bekvämt alternativ för många låntagare.
 2. Snabb och enkel ansökan: Med Lånekolls tjänst kan du ansöka om lån på bara några minuter. Majoriteten av våra samarbetspartners ger svar inom 24 timmar.
 3. Flexibel användning: Ett privatlån kan användas till olika ändamål, inklusive konsumtion, skuldkonsolidering, bostadsköp, renoveringar, utbildning och mycket mer.
 4. Möjlighet att spara pengar: Genom att jämföra olika låneerbjudanden kan du hitta det billigaste lånet och få lägre räntekostnader. Att samla lån hos en bank kan också bidra till att minska dina månadskostnader.

Nackdelar med privatlån – Vad du bör vara medveten om

Det finns även några nackdelar med privatlån som du bör vara medveten om innan du tar ett beslut. Här är några av de vanligaste nackdelarna:

 1. Högre ränta: Jämfört med lån med säkerhet, som bolån, har privatlån vanligtvis högre räntor eftersom de inte är skyddade av någon egendom.
 2. Individuell räntesättning: Räntan på privatlån sätts individuellt baserat på din kreditvärdighet och andra faktorer. Det innebär att du kan få en högre ränta om du har en mindre stabil ekonomi.
 3. Risk för skuldsättning: Om du inte hanterar dina lån korrekt kan det leda till ökad skuldsättning och ekonomiska svårigheter. Det är viktigt att vara ansvarsfull och endast låna vad du har råd att betala tillbaka.

Så fungerar Lånekolls jämförelsetjänst

Lånekolls jämförelsetjänst gör det enkelt för dig att hitta det bästa privatlånet för dina behov. Här är stegen du behöver följa:

 1. Fyll i önskat lånebelopp och återbetalningstid: Ange hur mycket du vill låna och hur lång återbetalningstid du önskar.
 2. Jämför låneerbjudanden: Lånekoll samarbetar med över 30 banker och långivare. Vi jämför deras erbjudanden och presenterar dig de bästa alternativen baserat på dina behov och förutsättningar.
 3. Ansök om lånet: När du har valt det lån som passar dig bäst kan du ansöka direkt via Lånekolls webbplats. Ansökningsprocessen är smidig och tar bara några minuter.
 4. Utbetalning: Om din låneansökan godkänns betalar banken ut lånet till ditt konto inom 1-5 dagar efter att de har mottagit ditt signerade skuldebrev.

Jämför privatlån och blancolån via Lånekoll

När du är på jakt efter ett privatlån är det också värt att överväga blancolån som ett alternativ. Här är några punkter att tänka på när du jämför privatlån och blancolån:

 1. Ränta och kostnader: Jämför räntan och de totala kostnaderna för lånet, inklusive eventuella avgifter och aviavgifter.
 2. Återbetalningstid: Kontrollera vilka alternativ som erbjuds för återbetalningstid och välj det som passar din ekonomiska situation bäst.
 3. Flexibilitet: Titta på eventuella flexibilitetsfunktioner som extra amorteringar, avbetalningsfria månader eller möjlighet att ändra lånebeloppet under återbetalningstiden.
 4. Bankernas krav: Var medveten om de krav som varje bank har för att bevilja ett lån. Det kan vara skillnader i inkomstkrav, ålder och andra faktorer.

Kreditinformation om Lånekolls privatlån

Lånekoll erbjuder privatlån i storleken 10 000 – 600 000 kr och med en återbetalningstid på 1 – 20 år. Räntesatserna varierar mellan 4,90% – 31,89% och bestäms individuellt baserat på dina inkomster, utgifter, kredithistorik och andra lån. Vi samarbetar med ett brett utbud av banker och långivare för att kunna erbjuda dig konkurrenskraftiga räntor och villkor.

Vanliga syften för att ta ett privatlån Det finns många olika syften för att ta ett privatlån, och det är upp till dig att bestämma vad som är bäst för dina behov och önskemål. Här är några vanliga syften för privatlån:

 1. Renoveringar och hemförbättringar: Ett privatlån kan användas för att finansiera renoveringar och förbättringar i ditt hem.
 2. Fordonsinköp: Om du planerar att köpa en bil, motorcykel eller båt kan ett privatlån vara ett sätt att finansiera inköpet.
 3. Skuldkonsolidering: Genom att samla dina befintliga lån och skulder till ett enda privatlån kan du förenkla din ekonomi och få bättre överblick över dina betalningar.
 4. Utbildning: Ett privatlån kan användas för att finansiera högre utbildning eller vidareutbildning.
 5. Resor och semester: Om du vill unna dig en resa eller semester kan ett privatlån vara ett alternativ för att snabbt få tillgång till pengar.

Det är viktigt att notera att syftet med ditt lån kan påverka räntan och villkoren som erbjuds av bankerna.

Vad krävs för att ansöka om privatlån hos Lånekoll?

För att ansöka om privatlån hos Lånekoll behöver du uppfylla följande krav:

 • Ålder: Du måste vara minst 18 år gammal för att kunna ansöka om ett privatlån.
 • Inkomstkrav: Du behöver ha en årsinkomst på minst 110 000 kr eller en månadsinkomst på minst 10 000 kr för att bli beviljad ett privatlån.
 • Folkbokföring i Sverige: Du måste vara folkbokförd i Sverige för att kunna ansöka om ett privatlån hos Lånekoll.

Sammanfattning

Att jämföra och välja rätt privatlån är en viktig ekonomisk beslut. Genom att använda Lånekolls tjänst kan du enkelt jämföra lån från olika banker och långivare för att hitta det bästa alternativet för dig. Genom att ansöka via Lånekoll får du tillgång till en stor mängd långivare samtidigt och kan öka dina chanser att få bättre ränta och villkor. Kom ihåg att noga läsa igenom villkoren och räntan för att ta ett informerat beslut om ditt privatlån.

Upptäck enkelheten med Lånekoll, ansök nu! →

Villkor och krav för Lånekoll

KreditkontrollUC
Accepterar betalningsanmärkningarNej ()
Minimum ålder18 år
InkomstkravÅrsinkomst på lägst 110 000 kr 

Avgifter för Lånekoll

Uppläggningsavgift0 kr
Administrationsavgift kr
Avi-avgift kr
Förseningsavgift0 kr
Påminnelseavgift kr
Dröjmålsränta- %

Vad kostar Lånekoll

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.

Loan Calculator Real

Dra i reglagen

100000
60
4.9

Lånekostnad

Ränta och avgifter: 0 kr
Totalkostnad: 0 kr
Månadskostnad: 0 kr

Efter ränteavdrag om 30% motsvarande kr blir det totala beloppet att betala kr.

Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Lånekoll och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Vanliga frågor och svar kring Lånekoll

Majoriteten av Lånekolls samarbetspartners ger svar på din låneansökan inom 24 timmar. Vissa långivare kan till och med svara inom några minuter på dina sidor hos Lånekoll.

Efter att banken har mottagit ditt signerade skuldebrev betalas lånet ut inom 1-5 dagar. För specifik information om utbetalningstid hos den valda banken rekommenderas att du kontaktar deras kundtjänst.

Ja, du har möjlighet att tacka nej till erbjudanden som du får via Lånekoll. Du betalar ingenting för att använda vår webbtjänst, och inga anbud är bindande.

Räntan på ett privatlån kan ändras beroende på räntemarknadens och bankens förutsättningar. Bankerna kan göra individuella bedömningar och meddela eventuella ränteändringar via annonser, utskick eller kontoutdrag. Det är viktigt att läsa igenom villkoren på skuldebrevet för att förstå eventuella förändringar i räntan.

Ja, ett privatlån amorteras enligt vald återbetalningsplan. Vid ansökan kan du välja återbetalningstid från 1 till 20 år, vilket påverkar din månadskostnad.

Lånekoll samarbetar med flera banker och kreditinstitut för att skapa en upphandling där de konkurrerar om att erbjuda dig bästa möjliga ränta och villkor. Genom att använda vår jämförelsetjänst kan du öka dina chanser att få lägre räntekostnader på ditt privatlån.

Återbetalningstiden för privatlån sträcker sig från 1 till 20 år, och du kan välja den tid som passar dig bäst baserat på din ekonomiska situation och förmåga att betala tillbaka.

Lånekoll är kostnadsfritt för dig som kund. Du betalar inga extra kostnader för att använda vår tjänst. Lånekoll får ersättning från våra samarbetspartners när ett lån har blivit utbetalt och förmedlat. Bankerna kan erbjuda denna ersättning eftersom de inte behöver använda resurser på att själva marknadsföra och anskaffa kunder.

Företag: Consector AB

Företagsinformation & kontakt:

FöretagsnamnConsector AB 
Org. nummer556961-4216
Telefon0770-221 222
E-postkundservice@lanekoll.se 
Institutnummer 44027
FI-status Aktiv, 2014-06-04

Öppettider kundtjänst:

Öppet idag

08:30 - 17:30

 • Måndag

  08:30 - 17:30
 • Tisdag

  08:30 - 17:30
 • Onsdag

  08:30 - 17:30
 • Torsdag

  08:30 - 17:30
 • Fredag

  08:30 - 16:30
 • Lördag

  Stängt hela dagen
 • Söndag

 • Tidszon: Europe/Stockholm

  18 juli 2024 09:38 local time