Kreditkort med cashback

Hitta de bästa cashbackkorten för förmånlig shopping. Jämför alternativ på marknaden och spara pengar med exklusiva återbäringar. Optimera din ekonomi och få mer tillbaka med vårt enkla jämförelseverktyg. Välj det perfekta cashbackkortet för dig och få belöningar varje gång du handlar.
Kreditkort med cashback

Cashbackkort: Få pengar tillbaka varje gång du handlar!

Cashbackkort har blivit alltmer populära bland konsumenter som vill maximera sina besparingar vid varje köp. Men vad är egentligen ett cashbackkort? Hur fungerar det? Och vilka fördelar kan du förvänta dig? I denna omfattande guide kommer vi att ta en djupdykning i världen av cashbackkort och avslöja allt du behöver veta för att ta dina besparingar till nästa nivå.

Cashbackkort: En översikt

Cashbackkort är kreditkort eller betalkort som ger användaren en viss procentandel av pengarna tillbaka varje gång de handlar. Det kan vara allt från 1% upp till 5% eller mer av det totala köpbeloppet. Till skillnad från traditionella kreditkort där du tjänar poäng eller miles, ger cashbackkort dig möjlighet att få pengar tillbaka direkt på ditt konto.

Hur fungerar ett kreditkort med cashback?

Cashbackkort fungerar genom att belöna dig varje gång du använder kortet för att göra ett köp. När du handlar hos en samarbetspartner eller inom en specifik kategori, exempelvis matvaror eller bensin, kommer du att få en viss procentandel av köpbeloppet tillbaka. Detta kan vara en fast procentandel eller variera beroende på var och hur du handlar.För att få tillbaka pengarna behöver du vanligtvis bara använda ditt cashbackkort vid köpet. Pengarna kan antingen krediteras direkt på ditt kortkonto eller överföras till ditt bankkonto regelbundet. Det kan finnas vissa villkor och begränsningar för hur mycket du kan få tillbaka per månad eller år, så se till att läsa igenom villkoren noggrant.

Fördelar med ett cashbackkort

Att använda ett cashbackkort kan ge dig flera fördelar och hjälpa dig spara pengar på lång sikt. Här är några av de viktigaste fördelarna med att använda ett cashbackkort:
 1. Tjäna pengar tillbaka Den främsta fördelen med ett cashbackkort är att du får pengar tillbaka varje gång du handlar. Detta kan vara särskilt fördelaktigt om du använder ditt kort regelbundet för vardagliga utgifter.
 2. Möjlighet till extra besparingar Cashbackkort erbjuder ofta kampanjer och specialerbjudanden som ger dig möjlighet att tjäna ännu mer pengar tillbaka. Genom att utnyttja dessa erbjudanden kan du maximera dina besparingar ännu mer.
 3. Ingen årsavgift Många cashbackkort erbjuder ingen årsavgift, vilket innebär att du kan dra nytta av fördelarna utan att behöva betala extra kostnader. Detta gör cashbackkort till ett attraktivt alternativ för många konsumenter.
 4. Enkelt att använda Cashbackkort är enkla att använda. Du behöver bara använda kortet vid köp, och sedan kommer pengarna automatiskt att krediteras till ditt konto. Det kräver ingen extra ansträngning från din sida.
 5. Kombinera med andra förmåner Cashbackkort kan ofta kombineras med andra förmåner, som bonuspoäng eller rabatter. Detta ger dig möjlighet att maximera dina besparingar och förmåner ännu mer.

Hur väljer du det bästa cashbackkortet?

Nu när du vet vad ett cashbackkort är och vilka fördelar det kan erbjuda, är nästa steg att välja det bästa cashbackkortet för dig. Här är några faktorer att överväga när du gör ditt val:
 1. Cashbackprocent Kolla vilken procentandel du får tillbaka på dina köp. Ju högre procent, desto mer pengar kommer du att tjäna tillbaka.
 2. Kategorier Vissa cashbackkort ger extra förmåner inom specifika kategorier, som matvaror eller resor. Om du har särskilda kategorier där du spenderar mycket pengar kan det vara fördelaktigt att välja ett kort som erbjuder högre cashback inom dessa områden.
 3. Villkor och Begränsningar Läs igenom villkoren noggrant för att förstå eventuella begränsningar eller krav för att få tillbaka pengarna. Det kan finnas begränsningar för hur mycket du kan få tillbaka per månad eller år, samt eventuella avgifter som kan påverka dina besparingar.
 4. Årsavgift Vissa cashbackkort kan ha en årsavgift. Överväg om de fördelar du får från kortet uppväger kostnaden för årsavgiften.
 5. Kundförmåner Titta på de extra förmåner som erbjuds av kortet, såsom försäkringar, reseförmåner eller bonuspoäng. Dessa kan vara extra fördelar som gör ett cashbackkort ännu mer attraktivt.

Cashbackkort vs. Traditionella kreditkort: Vad är skillnaden?

Du kanske undrar vad som skiljer ett cashbackkort från ett traditionellt kreditkort. Skillnaden ligger i hur belöningssystemet fungerar. Med ett traditionellt kreditkort tjänar du vanligtvis poäng eller miles som kan användas för att lösa in belöningar, som flygresor eller hotellvistelser. Med ett cashbackkort får du istället pengar tillbaka på dina köp.En annan skillnad är att cashbackkort vanligtvis ger dig en procentandel av köpbeloppet som belöning, medan traditionella kreditkort kan erbjuda olika värden för olika typer av köp. Det är viktigt att jämföra villkor och förmåner för olika kort för att se vilket som passar dina behov och köpvanor bäst.

Sammanfattning

Cashbackkort är ett smart sätt att maximera dina besparingar vid varje köp. Genom att använda ett cashbackkort får du pengar tillbaka varje gång du handlar, vilket kan ge dig extra ekonomiskt utrymme och möjlighet att spara. Genom att jämföra olika cashbackkort och deras förmåner kan du hitta det bästa kortet för dina behov och få ut mesta möjliga av dina köp.Så nästa gång du är ute och handlar, se till att ta med ditt cashbackkort och dra nytta av de förmåner det erbjuder. Varje krona du får tillbaka kan göra en skillnad i din plånbok på lång sikt. Så var smart och använd ett cashbackkort för att få pengar tillbaka varje gång du handlar!

Vanliga frågor om kreditkort med cashback

Det finns flera cashbackkort på marknaden och vilket som är bäst beror på dina individuella preferenser och köpvanor. Ett populärt cashbackkort hos våra användare är re:member flex som är helt utan årsavgift, fungerar globalt och har en maxkredit på 120 000 kr!

 

För att avgöra vilket som är bäst för dig, överväg vilka kategorier du spenderar mest pengar på och vilka förmåner som är viktigast för dig. Jämför också villkoren, årsavgiften och eventuella begränsningar för att hitta det kortet som ger dig mest värde för pengarna.

Att använda cashback är enkelt och kräver vanligtvis bara att du använder ditt cashbackkort vid köpet. Här är några steg för att använda cashback:

 

 1. Välj rätt kort
  Först och främst måste du ha ett cashbackkort. Jämför olika kort och välj det som passar dina behov och preferenser bäst.
 2. Handla
  Använd ditt cashbackkort för att göra dina köp. Se till att du använder det i butiker eller onlinebutiker som samarbetar med ditt cashbackkortsprogram för att få cashback-förmåner.
 3. Kontrollera cashback-förmånerna
  Se till att du är medveten om vilka kategorier eller butiker som ger högre cashback-förmåner. Om möjligt, anpassa dina köp till dessa för att maximera dina besparingar.
 4. Håll koll på din cashback
  Vanligtvis kommer ditt cashback att krediteras automatiskt på ditt konto. Håll koll på dina transaktioner och kontrollera att cashbacken har krediterats korrekt.
 5. Lösa in din cashback
  Beroende på kortets villkor kan du lösa in din cashback antingen genom att få pengarna direkt på ditt kortkonto eller genom att överföra dem till ditt bankkonto. Följ de instruktioner som ges av ditt cashbackkort för att lösa in dina besparingar.

Genom att vara medveten om cashback-förmånerna och aktivt använda ditt cashbackkort kan du dra nytta av de pengar du får tillbaka och spara på varje köp. Se till att läsa igenom villkoren för ditt specifika cashbackkort för att få en tydligare bild av hur du kan använda cashback-förmånerna på bästa sätt.

Cashbackkort erbjuder oftast högre cashback på kategorier som matvaror, bensin, restauranger och resor. Det kan dock variera mellan olika kort, så se till att läsa igenom villkoren för det specifika kortet du är intresserad av.

Ja, det kan finnas begränsningar för hur mycket cashback du kan få per månad eller år. Det kan också finnas en gräns för hur mycket du kan tjäna tillbaka inom specifika kategorier. Se till att läsa igenom villkoren för att förstå dessa begränsningar.

Många cashbackkort erbjuder ingen årsavgift, men det finns även kort som har en årsavgift. Det är viktigt att jämföra kostnaderna och förmånerna för att se om årsavgiften är värd det. Ett populärt cashbackkort utan avgift är re:member flex, som fått bra betyg av våra användare.

Ja, de flesta cashbackkort kan användas internationellt. Se till att kolla upp eventuella avgifter för utlandsanvändning och valutaväxling innan du använder kortet utomlands.

En nackdel med cashbackkort är att de kan locka till onödig konsumtion om du inte är disciplinerad med dina köp. Det är också viktigt att betala av hela kreditbeloppet varje månad för att undvika höga räntekostnader.

Det finns flera bra cashbackkort på marknaden, men det bästa valet beror på dina personliga behov och köpvanor. Det är bäst att jämföra olika kort och deras förmåner för att hitta det som passar dig bäst.