Tankkort & Bensinkort

Utforska vårt urval av tankkort och få ut det mesta av dina drivmedelskostnader. Vi erbjuder en enkel och transparent jämförelse av olika alternativ, så att du kan spara pengar varje gång du tankar.
Tankkort bensin kreditkort

Vad är ett tankkort?

Ett tankkort är ett speciellt kreditkort som är utformat för att hjälpa bilägare att spara pengar på bränslekostnader. Med ett tankkort kan du fylla bränsle på bensinstationer och få rabatterade priser eller cashback på dina inköp. Det finns olika typer av tankkort tillgängliga på marknaden, och vissa erbjuder även förmåner som rabatter på bilunderhåll och fordonsrelaterade tjänster.

Fördelar med ett tankkort

Att använda ett tankkort kan ha flera fördelar för bilägare. Här är några av de främsta förmånerna:
 1. Rabatterade priser: Genom att använda ett tankkort kan du dra nytta av lägre priser på bränsle. Vissa tankkort ger dig tillgång till nätverk av samarbetspartners där du kan få rabatterade priser på bränsle.
 2. Cashback: Vissa tankkort erbjuder cashback på dina bränsleinköp. Detta innebär att en viss procentandel av det du spenderar på bränsle kommer att återbetalas till ditt kortkonto.
 3. Bonuspoäng: Vissa tankkort ger dig möjlighet att tjäna bonuspoäng varje gång du fyller bränsle. Dessa poäng kan sedan användas för att få förmåner som reseerbjudanden, presentkort eller andra belöningar.
 4. Enkelhet och bekvämlighet: Genom att använda ett tankkort behöver du inte längre betala kontant eller använda ett annat betalningskort vid bensinstationen. Du kan enkelt fylla bränsle och betala med ditt tankkort.

Hur fungerar ett tankkort eller bensinkort?

Tankkort fungerar vanligtvis genom att du ansöker om ett kreditkort specifikt utformat för att användas vid bensinstationer. När din ansökan är godkänd kommer du att få ett fysiskt kort som du kan använda för att fylla bränsle. När du fyller bränsle och betalar med ditt tankkort kommer bränslekostnaden att debiteras på ditt kortkonto.Det är viktigt att notera att varje tankkort kan ha sina egna villkor och begränsningar. Vissa tankkort kan vara kopplade till specifika bränsleleverantörer eller nätverk av bensinstationer, medan andra kan erbjuda mer flexibilitet. Innan du ansöker om ett tankkort är det viktigt att jämföra olika alternativ och välja det som bäst passar dina behov och preferenser.

Hur väljer man det bästa tankkortet?

När du väljer ett tankkort finns det några faktorer att ta hänsyn till:

1. Bränslenätverk

Kontrollera vilka bensinstationer som är anslutna till tankkortets nätverk. Om du har en favoritbensinstation eller om du vill ha flexibilitet att fylla bränsle på olika platser, se till att tankkortet passar dina behov.

2. Rabatter och förmåner

Jämför de rabatter, cashback och bonuspoäng som erbjuds av olika tankkort. Det kan vara klokt att välja ett tankkort som ger dig de bästa förmånerna baserat på din bränsleförbrukning och dina preferenser.

3. Årsavgifter och räntor

Kolla upp eventuella årsavgifter eller räntor som är kopplade till tankkortet. Vissa tankkort kan ha en årsavgift, medan andra kan vara avgiftsfria. Se till att du förstår de finansiella villkoren innan du bestämmer dig för ett kort.

4. Kundsupport och service

Undersök vilken typ av kundsupport och service som erbjuds av tankkortsföretaget. Det kan vara viktigt att kunna nå supporten om du har frågor eller behöver hjälp med ditt kort.Genom att ta hänsyn till dessa faktorer kan du göra en informerad beslut när du väljer ett tankkort som passar dina behov och hjälper dig att spara pengar på bränsle.

Tankkort vs Kreditkort: Vad är skillnaden?

Tankkort och kreditkort kan verka liknande vid första anblicken, men det finns några viktiga skillnader mellan dem. Här är några av de främsta skillnaderna:

Tankkort

 • Utformats specifikt för att användas vid bensinstationer.
 • Erbjuder rabatter, cashback och bonuspoäng på bränsleinköp.
 • Kan ha begränsningar gällande vilka bensinstationer som är anslutna till nätverket.
 • Kan ha årsavgifter eller andra kostnader kopplade till kortet.

Kreditkort

 • Allmänt användbara vid olika typer av köp.
 • Erbjuder olika förmåner och belöningar beroende på kortet.
 • Kan användas vid olika typer av handlare och bensinstationer.
 • Kan ha årsavgifter eller andra kostnader kopplade till kortet.
Båda korttyperna har sina fördelar och nackdelar. Om du huvudsakligen vill spara pengar på bränslekostnader kan ett tankkort vara det bästa alternativet för dig. Å andra sidan, om du vill ha ett mångsidigt kort som kan användas för olika ändamål, kan ett kreditkort vara ett bättre alternativ.

Vanliga frågor om tankkort och bensinkort

Det bästa tankkortet beror mycket på dina individuella behov och resvanor. Det är viktigt att jämföra villkoren för olika kort, inklusive rabatter, geografisk täckning, extra förmåner och årsavgifter. Olika kort kan erbjuda bättre villkor beroende på om du främst tankar inom stadsområden, landsbygden eller utomlands.

Ja, det kan definitivt vara värt att skaffa ett tankkort om du ofta tankar bilen. Med rätt kort kan du spara en hel del pengar på drivmedel. Många tankkort erbjuder rabatter på varje liter bränsle, och vissa kort kommer även med extra förmåner som rabatter på biltvätt, mat och dryck i butik, eller poäng som kan lösas in mot andra produkter och tjänster.

Det beror på vilket kort du har. Vissa tankkort erbjuder drivmedelsrabatt utomlands, medan andra bara gäller inom landet. Det är viktigt att kontrollera villkoren för ditt kort innan du reser utomlands. Om ditt nuvarande kort inte erbjuder rabatt utomlands, kanske du vill överväga att skaffa ett tilläggskort eller ett annat kort som gör det.

Du bör ha ditt tankkort med dig när du kör, eftersom det kan behövas för att få tillgång till de rabatter och förmåner som erbjuds. Om du reser mycket på olika platser, kanske du vill överväga att skaffa ett kort som accepteras på ett stort antal bensinstationer över hela landet, eller till och med utomlands.

Det finns flera skillnader mellan olika bensinkort. Några av dessa kan vara storleken på rabatten på bränsle, var kortet accepteras (t.ex. vilka bensinstationer), årsavgifter, och vilka extra förmåner kortet ger (t.ex. rabatter på biltvätt, mat och dryck, lojalitetspoäng, etc.).

Kostnaden för ett tankkort kan variera beroende på kortet och dess villkor. Vissa kort har ingen årsavgift, medan andra kan ha en årlig avgift. Dessutom kan det finnas andra kostnader att tänka på, till exempel räntor om du väljer att betala din faktura i delbetalningar.

Ja, de flesta tankkort kan användas för mer än bara bensin. Ofta kan du även använda kortet för att köpa diesel, gasol, biltvätt, olja och andra produkter på bensinstationer. Vissa kort ger även tillgång till förmåner som rabatter på mat och dryck i butik, eller poäng som kan lösas in mot andra produkter och tjänster.