Nordea Platinum

Upplev den ultimata bekvämligheten med kontaktlös betalning och säkra mobila betalningar. Låt oss guida dig genom en resa av lyx och trygghet, med erbjudanden och rabatter på hyrbilar, hotell och mycket mer. Ta steget in i en värld av privilegier med Nordea Platinum kreditkort – det perfekta valet för dig som söker det bästa!

Nordea Platinum kreditkort
Nordea Platinum kreditkort
 • Årsavgift 0 kr
 • Maxkredit 250 000 kr
 • Ränta 12.55 - %
 • Räntefritt 0 dagar

Ansök säkert hos Nordea Bank Abp

Fördelar

 • Personligt anpassad kredit upp till 250 000 kronor
 • Tillgång till flygplatslounger världen över
 • Generös kortförsäkring för extra trygghet
 • Erbjudanden och rabatter på olika företag och tjänster

Nackdelar

 • Exklusivt för utvalda kunder
 • Möjliga höga krav för att kvalificera sig

Information & avgifter

Årsavgift0 kr
Högsta kredit250 000 kr
Räntefria dagar0 dagar
Ränta12.55 %
Effektiv ränta*21.68
Uttagsavgift2,00 % (min 40kr)
Valutapåslag utland0 %
Aviavgift0 kr
Påminnelseavgift0 kr
Förseningsavgift0 kr
Övertrasseringsavgift0 %

Försäkringar

 • Allriskförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Hole-in-one försäkring
 • Reseförsäkring
 • Självriskskydd

Bonus & förmåner

BonusNej
Concierge ServiceNej
Tillgång till loungerJa
Ger cashbackNej
Utforska förmånerna med Nordea Platinum kreditkort idag och upptäck en ny nivå av lyx och trygghet i ditt ekonomiska liv! →

Vanliga frågor om Nordea Platinum kreditkort

Här är några vanliga frågor och svar om Nordea Platinum kreditkort:

Nordea Black kreditkort är en exklusiv produkt som erbjuds till Nordeas Premium Banking-kunder. Det är en särskild nivå av kreditkort som ger ännu fler förmåner och förmåner än Nordea Platinum. För att få Nordea Black kreditkort behöver du vara en kund i Premium Banking-programmet hos Nordea och uppfylla deras kvalifikationskrav.

Observera att Nordea Black är ett separat kreditkort med egna förmåner och villkor. Det är viktigt att noggrant läsa igenom och förstå de specifika detaljerna och kraven för Nordea Black kreditkort innan du ansöker eller använder det.

Om du är intresserad av Nordea Black eller har frågor om det, rekommenderas det att du kontaktar Nordea Kundservice för mer information och vägledning.

För kunder som är kund i Private Banking ingår Nordea Platinum kreditkort utan någon årlig avgift. Detta gör det till ett mycket förmånligt val för Nordeas Private Banking-kunder.

Förutom den årliga avgiften finns det vissa andra kostnader och avgifter som kan vara tillämpliga på Nordea Platinum kreditkort. Här är några exempel:

 • Automatuttag i Nordeas automater i Norden är gratis.
 • Automatuttag av euro i EU-land är gratis.
 • Manuella uttag på bankkontor i Sverige kostar 40 kr.
 • Manuella uttag på bankkontor utomlands kostar 40 kr.
 • Köp i Sverige och utomlands är kostnadsfria.
 • Valutaväxlingspåslag är 1,55%.
 • Övriga automatuttag i Sverige och utlandet har en avgift på 2%, minst 40 kr.

Dessa är bara några exempel på kostnader och avgifter. Det rekommenderas att du noggrant läser igenom prislistan och villkoren för Nordea Platinum kreditkort för att få en fullständig förståelse för kostnaderna som kan vara tillämpliga.

Ja, du har möjlighet att göra extra inbetalningar på ditt Nordea Platinum kreditkort. Du kan sätta in önskat belopp på Plusgiro: 496 48 02-5 och ange ditt kortnummer som referens. Kom ihåg att ange referensnummer 83 efter kortnumret. Vid positivt saldo på kortet debiteras ingen ränta.

Nordea Platinum kreditkort kommer med en rad försäkringar som ger dig extra trygghet och säkerhet. Det inkluderar en kompletterande reseförsäkring med ersättning vid flyg- och bagageförseningar samt ersättning för läkar- och sjukvårdskostnader. Du har också möjlighet att reklamera köp om varan inte dyker upp eller om du blir dubbeldebiterad.

Vid frågor eller skadeanmälan kan du kontakta Nordea Kundservice på telefonnummer 08 – 402 59 10. För skadeanmälan kan du också använda Moderna Försäkringars hemsida eller ringa direkt till Moderna Försäkringar på telefonnummer 010 – 21 912 12. Kundservicen hos Nordea och Moderna Försäkringar hjälper dig gärna med alla dina frågor och ärenden.

Krav för kreditkortet

 • Anställning
 • Inga betalningsanmärkningar

Nordea Platinum kreditkort: Det ultimata kortet för lyx och förmåner

Är du ute efter ett kreditkort som ger dig enastående förmåner, flexibilitet och trygghet? Då kan Nordea Platinum kreditkort vara precis det du letar efter. Med detta exklusiva kort får du tillgång till en mängd förmåner som är skräddarsydda för att göra din vardag och resor ännu bättre. Låt oss utforska de otroliga fördelarna med Nordea Platinum kreditkort och se varför det är ett så populärt val för kreditkortsanvändare.

Inledning till Nordea Platinum kreditkort

Nordea Platinum kreditkort är ett av de mest eftertraktade kreditkorten på marknaden idag. Det erbjuder en rad unika fördelar som är utformade för att passa din livsstil och göra ditt ekonomiska liv enklare och mer bekvämt. Med Nordea Platinum kreditkort får du inte bara tillgång till en personligt anpassad kredit, utan även till en mängd exklusiva förmåner och försäkringar som ger dig trygghet i vardagen och på resan.

Nordea Platinum kreditkort: Fördelarna

Med Nordea Platinum kreditkort får du tillgång till följande fantastiska fördelar:

Personligt anpassad kredit

Ett av de mest attraktiva inslagen med Nordea Platinum kreditkort är möjligheten att få en personligt anpassad kredit. Det innebär att du kan få en kreditgräns på upp till 250 000 kronor, vilket ger dig större flexibilitet och köpkraft i din vardag.

Tillgång till flygplatslounger världen över

Med Nordea Platinum kreditkort får du tillgång till flygplatslounger över hela världen. Du och din extrakortsinnehavare får 10 fria besök per kalenderår, vilket ger er möjlighet att koppla av och njuta av bekvämligheten och lyxen i loungerna. Observera att du behöver visa ditt Nordea Platinum kreditkort och giltigt boardingpass för att komma in i loungen.

Generös kortförsäkring

Nordea Platinum kreditkort erbjuder en generös kortförsäkring som ger dig trygghet både hemma och på resan. Med denna försäkring kan du känna dig säker i vetskapen om att du är skyddad mot eventuella olyckor eller förluster som kan uppstå i samband med ditt kreditkort.

Erbjudanden och rabatter

Som innehavare av Nordea Platinum kreditkort kan du dra nytta av olika erbjudanden och rabatter på bland annat hyrbilar, hotell och drivmedel. Detta ger dig möjlighet att spara pengar och få extra förmåner när du handlar och reser.

Kostnadsfritt medlemskap i StopService

Huvudkortsinnehavaren av Nordea Platinum kreditkort får också ett kostnadsfritt medlemskap i StopService. Denna tjänst ger dig snabb hjälp om du skulle förlora eller bli av med dina värdehandlingar. Med StopService kan du känna dig trygg och säker i vetskapen om att du får den support och assistans du behöver vid eventuella olyckshändelser.

Möjlighet till kontaktlös betalning

Nordea Platinum kreditkort ger dig möjlighet att betala kontaktlöst (blippa) vid butikens kortterminal. Du kan också göra säkra mobila betalningar via Apple Pay, Samsung Pay eller Google Pay. Detta gör det enklare och smidigare att genomföra dina köp och betalningar, oavsett var du befinner dig.

Med dessa fantastiska fördelar är det lätt att förstå varför Nordea Platinum kreditkort är ett så populärt val för många människor. Låt oss nu utforska ytterligare information om detta enastående kreditkort.

Nordea Platinum kreditkort: Mer information

Här är några viktiga detaljer och fakta om Nordea Platinum kreditkort:

Kreditgräns upp till 250 000 kronor

Med Nordea Platinum kreditkort kan du ansöka om en kreditgräns på upp till 250 000 kronor. Det ger dig större flexibilitet och möjlighet att göra större inköp eller hantera oförutsedda utgifter.

Fakturering och betalning

Fakturor för Nordea Platinum kreditkort utfärdas vanligtvis runt den 5:e varje månad. Det belopp som visas i mobil- och nätbanken är det minimibelopp som du måste betala. För att undvika missförstånd och se till att alla köp och uttag är korrekta, rekommenderas det att du öppnar fakturan och kontrollerar den noggrant innan du godkänner betalningen. Fakturor ska betalas senast sista bankdagen i månaden.

Om du väljer att betala hela fakturabeloppet behöver du inte betala någon ränta. Du har också möjlighet att utnyttja krediten och dela upp fakturabeloppet (minst 5 procent, minst 150 kronor av beloppet). I så fall kan du själv bestämma återbetalningstiden och dela upp betalningen till en av marknadens lägsta räntor. Om du har valt automatisk dragning dras hela skulden den 28:e varje månad.

Extra inbetalning på kreditkortet

Om du vill göra en extra inbetalning på ditt Nordea Platinum kreditkort kan du enkelt sätta in önskat belopp på Plusgiro: 496 48 02-5. Kom ihåg att ange ditt kortnummer och referensnummer 83 för att säkerställa att betalningen räknas korrekt. Vid positivt saldo på kortet tillkommer ingen ränta. Det är viktigt att notera att extra inbetalningar inte annonseras separat, utan de kommer att synas på nästa kontoutdrag.

Betalningsmöjligheter och kontaktlös betalning

Med Nordea Platinum kreditkort kan du enkelt genomföra betalningar genom att blippa kortet intill butikens kortterminal. Dessutom kan du använda Apple Pay, Google Pay eller Samsung Pay för att göra säkra mobila betalningar. Dessa alternativ gör det enkelt och bekvämt att betala oavsett om du handlar i fysiska butiker eller online.

Tillgång till flygplatslounger

Ett av de mest attraktiva inslagen med Nordea Platinum kreditkort är möjligheten att få tillgång till flygplatslounger runt om i världen. Detta ger dig en unik möjlighet att koppla av och njuta av bekvämligheten och lyxen i loungerna innan eller efter dina flygresor. Som innehavare av Nordea Platinum kreditkort och extrakortsinnehavare har ni totalt 10 fria besök per kalenderår. Observera att en avgift på 32 USD per besök debiteras efter de fria besöken.

För att komma in i loungen behöver du visa ditt Nordea Platinum kreditkort och giltigt boardingpass. Var noga med att ange att ditt kort är anslutet till Mastercard LoungeKey. Observera att tillträde till loungen kan nekas om den är fullsatt.

Uppdatera kortuppgifter och LoungeKey-appen

Från och med den 31 januari 2023 behöver du uppdatera dina kortuppgifter i appen eller på webben om du redan har en profil. Du kan också ladda ner appen ”Mastercard Airport Experiences provided by LoungeKey” från Appstore eller Google Play för att registrera dina kortuppgifter och få information om närmaste lounges, öppettider och faciliteter. Denna uppdatering är ett krav enligt nya lagkrav.

Fast Track på flygplatser

Som innehavare av Nordea Platinum kreditkort har du tillgång till Fast Track vid säkerhetskontrollen på flygplatser som är anslutna till Mastercard Travel Experiences. För närvarande är Fast Track endast tillgängligt i Helsingfors inom Norden. Dina medresenärer kan också använda Fast Track mot en avgift som debiteras på ditt kreditkort.

Slutsats

Nordea Platinum kreditkort är det ultimata valet för dem som söker exklusiva förmåner och flexibilitet i sin ekonomiska vardag. Med personligt anpassad kredit, tillgång till flygplatslounger, generösa kortförsäkringar och erbjudanden på olika produkter och tjänster, kommer du inte bli besviken med Nordea Platinum kreditkort.

Få tillgång till det bästa inom kreditkortsförmåner och upplev bekvämligheten och tryggheten som Nordea Platinum kreditkort erbjuder. Ansök redan idag och upptäck en ny nivå av ekonomisk frihet och förmåner med Nordea Platinum kreditkort!

Företag: Nordea Bank Abp, filial i Sverige

Företagsinformation & kontakt:

FöretagsnamnNordea Bank Abp, filial i Sverige 
Org. nummer516411-1683
Telefon0771-22 44 88
E-postinfo@nordea.se 
Institutnummer 11677
FI-status Aktiv, 2018-08-09

Öppettider kundtjänst:

Stängt för idag

08:00 - 20:00

 • Måndag

  08:00 - 20:00
 • Tisdag

  08:00 - 20:00
 • Onsdag

  08:00 - 20:00
 • Torsdag

  08:00 - 20:00
 • Fredag

  08:00 - 20:00
 • Lördag

  08:00 - 20:00
 • Söndag

  08:00 - 20:00
 • Tidszon: Europe/Stockholm

  12 juni 2024 05:48 local time