Nordea Gold

Nordea Gold kreditkort erbjuder en säker och pålitlig betalningslösning med förmånliga försäkringar. Med en kreditgräns på upp till 100 000 kr och upp till 55 räntefria dagar ger detta kreditkort dig flexibilitet och ekonomiskt utrymme. Dessutom ingår en kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd för hela familjen.

Nordea Gold Mastercard Kreditkort
Nordea Gold Mastercard Kreditkort
 • Årsavgift 470 kr
 • Maxkredit 100 000 kr
 • Ränta 9.05 - %
 • Räntefritt 55 dagar

Ansök säkert hos Nordea Bank Abp

Fördelar

 • Upp till 100 000 kr i kredit och 55 räntefria dagar
 • Leveransförsäkring, allrisk- och reseförsäkringar ingår för extra trygghet
 • Möjlighet till delbetalning med låga räntor
 • Kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd för hela familjen

Nackdelar

 • Begränsade förmåner och erbjudanden jämfört med motsvarande kreditkort på marknaden

Information & avgifter

Årsavgift470 kr
Högsta kredit100 000 kr
Räntefria dagar55 dagar
Ränta9.05 %
Effektiv ränta*12.65
Uttagsavgift2,00 % (min 40kr)
Valutapåslag utland1.55 %
Aviavgift190 kr
Påminnelseavgift60 kr
Förseningsavgift0 kr
Övertrasseringsavgift0 %

Försäkringar

 • Allriskförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Hole-in-one försäkring
 • Leveransförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Självriskskydd

Bonus & förmåner

BonusNej
Concierge ServiceNej
Tillgång till loungerJa
Ger cashbackNej
Skaffa Nordea Gold kreditkort idag och njut av trygg handel, extra skydd och förmåner! →

Vanliga frågor om Nordea Gold kreditkort

Nordea Gold kreditkort erbjuder en rad förmåner och försäkringar. Det inkluderar en kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd för hela familjen, leveransförsäkring, allriskförsäkring och mer. Dessutom får du upp till 100 000 kr i kredit och upp till 55 räntefria dagar.

För att få Nordea Gold kreditkort behöver du vara kund hos Nordea. Du kan ansöka om kortet genom att logga in på mobilbanken och fylla i ansökan. För att bli beviljad krävs en kreditprövning. Om du redan har ett Vardagspaket hos Nordea ingår Nordea Gold utan extra kostnad.

Ja, du kan använda Nordea Gold kreditkort för att betala dina räkningar. Kortet fungerar som ett vanligt betalningskort och kan användas både för inköp och fakturabetalningar. Du har möjlighet att välja om du vill betala hela fakturan på en gång eller delbetala. Tänk på att eventuella räntekostnader kan tillkomma vid delbetalning.

Den effektiva räntan på Nordea Gold kreditkort varierar beroende på kreditbelopp och återbetalningstid. För närvarande ligger den effektiva räntan på 12,55%. Det är viktigt att läsa och förstå villkoren för att få en tydlig uppfattning om kostnaderna kopplade till krediten.

Ja, det finns en årlig avgift för Nordea Gold kreditkort. För närvarande är den ordinarie årsavgiften 470 kr. Avgiften kan variera över tid och kan vara föremål för eventuella kampanjer eller erbjudanden. Se till att kontrollera aktuella priser och avgifter vid tidpunkten för ansökan.

Den högsta kreditgränsen för Nordea Gold kreditkort är upp till 100 000 kr. Detta ger dig möjlighet att göra större inköp eller hantera oväntade utgifter med flexibilitet och bekvämlighet.

Ja, Nordea Gold kreditkort kan användas både i Sverige och utomlands. Det accepteras över hela världen där Mastercard accepteras. Du kan tryggt använda ditt kreditkort för inköp, restaurangbesök och andra betalningar under dina internationella resor.

Ja, du kan använda Nordea Gold kreditkort för kontantuttag. Det finns möjlighet att ta ut kontanter från bankomater både i Sverige och utomlands. Vissa avgifter kan tillkomma för kontantuttag, så se till att vara medveten om eventuella kostnader och begränsningar som kan gälla.

Krav för kreditkortet

 • Minst 18 år
 • Anställning
 • Inga betalningsanmärkningar

Handla tryggt med Nordea Gold Mastercard kreditkort

Nordea Gold kreditkort är ett pålitligt betalnings- och kreditkort som erbjuds av Mastercard. Det ger dig möjlighet att handla resor och varor på ett säkert sätt. En av fördelarna med Nordea Gold är att det ingår en kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd för hela familjen när du betalar för resan med kortet. Dessutom får du tillgång till olika försäkringar och erbjudanden. Låt oss ta en närmare titt på vad Nordea Gold kreditkort har att erbjuda och hur du kan dra nytta av det.

Fördelar med Nordea Gold kreditkort

Med Nordea Gold kreditkort kan du njuta av följande fördelar:

1. Upp till 100 000 kr i kredit och 55 räntefria dagar

Nordea Gold ger dig möjlighet att ha en kredit på upp till 100 000 kr. Det betyder att du kan använda kortet för att göra inköp och betala senare. Dessutom erbjuds upp till 55 räntefria dagar, vilket ger dig flexibilitet och utrymme att hantera dina betalningar.

2. Inkluderat i Vardagspaketet

Nordea Gold kreditkort är en del av Vardagspaketet från Nordea. Detta paket ger dig olika förmåner och tjänster, och Nordea Gold ingår utan extra kostnad. Det är en bekväm och kostnadseffektiv lösning för att hantera dina ekonomiska behov.

3. Leveransförsäkring, allrisk- och reseförsäkringar ingår

Med Nordea Gold kreditkort får du försäkringsskydd för olika situationer. Det inkluderar leveransförsäkring, vilket ger dig trygghet när du handlar på nätet. Dessutom ingår allriskförsäkring, som täcker skador på köpta varor, samt reseförsäkring med avbeställningsskydd för hela familjen när du betalar för resan med kortet.

Det här är Nordea Gold kreditkort

Nordea Gold kreditkort är ett betal- och kreditkort från Mastercard. Med detta kort får du möjlighet att använda krediten på upp till 100 000 kr. Du kan enkelt hålla koll på dina betalningar genom att använda Nordeas mobilbank eller nätbank. Varje månad får du en faktura som listar alla dina inköp och uttag. Du kan välja att betala hela fakturan i sin helhet och undvika räntekostnader. Alternativt kan du välja att delbetala fakturan med en av marknadens lägsta räntor.

Köp och betalningstid

För att ge dig en bättre förståelse för hur betalningarna fungerar med Nordea Gold kreditkort, låt oss ta ett exempel. Antag att du köper ett par skor den 7 september. Om köpet genomförs före den 5:e i månaden kommer det att finnas med på fakturan för den månaden. Du behöver dock inte betala för skorna förrän nästa faktura förfaller, vilket i detta fall skulle vara den sista oktober.

Om du väljer att betala fakturan i sin helhet innan förfallodagen, kommer ingen ränta att tillkomma. Men om du väljer att utnyttja möjligheten till kredit och delbetalar fakturan, kan du själv bestämma återbetalningstiden och betala till en av marknadens lägsta räntor.

Smarta försäkringar för din trygghet

Nordea Gold kreditkort erbjuder också olika försäkringar som ger dig extra trygghet och skydd i olika situationer. Låt oss utforska några av dessa försäkringar:

1. Kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd

Med ditt Nordea Gold kreditkort får du en kompletterande reseförsäkring som inkluderar avbeställningsskydd för hela familjen. Om du betalar mer än hälften av din resa med ditt Nordea Gold, får du försäkringsskydd i händelse av olycksfallsskada, akut sjukdom eller dödsfall hos den försäkrade, närstående personer, medresenärer eller personen du ska besöka. Avbeställningskostnader för resa och boende täcks upp till det maxbelopp som anges i försäkringsvillkoren.

2. Leverans- och allriskförsäkring

När du handlar vitvaror, hemelektronik eller genomför köp på nätet, kan du dra nytta av leverans- och allriskförsäkring genom att använda ditt Nordea Gold kreditkort. Denna försäkring täcker eventuella skador som kan uppstå under leveransen eller om varorna inte når fram till dig. Det ger dig extra trygghet och skydd för dina inköp.

Försäkringsgivare för dessa försäkringar är Moderna Försäkringar, vilket ger dig förtroendet att veta att du har ett pålitligt försäkringsskydd.

Kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd

Nordea Gold kreditkort erbjuder en kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd. Denna försäkring täcker olika situationer och ger dig trygghet när du reser. Låt oss ta en närmare titt på vad som ingår i den kompletterande reseförsäkringen:

Vad omfattar avbeställningsskyddet?

Avbeställningsskyddet i Nordea Gold kreditkort täcker avbeställningskostnader för resa och boende upp till det maxbelopp som anges i försäkringsvillkoren. Du kan få ersättning om den försäkrade, närstående personer, medresenärer eller personen du ska besöka drabbas av olycksfallsskada, akut sjukdom eller dödsfall. Det ger dig möjlighet att avboka din resa om oväntade situationer uppstår.

Vad omfattar inte avbeställningsskyddet?

Det är viktigt att notera att avbeställningsskyddet inte täcker kostnader för mat under en så kallad all inclusive-resa. Dessutom måste den akuta sjukdomen eller skadan ha inträffat efter bokningen av resan och vara okänd vid bokningstillfället för att anspråk på avbeställningsskyddet ska gälla.

Försäkringen gäller även för familjemedlemmar

En annan fördel med den kompletterande reseförsäkringen är att den gäller även för medresande familjemedlemmar. Det innebär att din make, maka, sambo, registrerade partner samt hemmavarande barn under 23 år också omfattas av försäkringen. Så oavsett om du reser själv eller med familjen kan du känna dig trygg med Nordea Gold kreditkort.

Ersättning i den kompletterande reseförsäkringen

Den kompletterande reseförsäkringen inkluderar ersättning för följande:

 • Avbeställningsskydd
 • Bagage- och transportmedelsförseningar
 • Invaliditet och dödsfall genom olycksfall
 • Självrisk på eget hem och egen bil (lämnad hemma eller medtagen på resan)
 • Självrisk på hyrbil

För att försäkringen ska gälla krävs att minst 75% av resans totala kostnad betalas med Nordea Gold kreditkort. Det är viktigt att läsa igenom försäkringsvillkoren noggrant för att förstå vilka situationer som täcks och vilka krav som måste uppfyllas för att vara berättigad till ersättning.

Sammanfattning

Nordea Gold kreditkort är ett pålitligt betalnings- och kreditkort som erbjuds av Mastercard. Det ger dig möjlighet att handla tryggt och säkert samtidigt som du får tillgång till förmånliga försäkringar och erbjudanden. Med Nordea Gold får du upp till 100 000 kr i kredit och 55 räntefria dagar. Det ingår även en kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd för hela familjen när du betalar för resan med kortet. Du kan enkelt ansöka om Nordea Gold kreditkort om du redan är Nordea-kund eller genom att bli kund hos Nordea. Kontakta Nordeas Kundservice för mer information och hjälp med din ansökan.

Filmklipp

Företag: Nordea Bank Abp, filial i Sverige

Företagsinformation & kontakt:

FöretagsnamnNordea Bank Abp, filial i Sverige 
Org. nummer516411-1683
Telefon0771-22 44 88
E-postinfo@nordea.se 
Institutnummer 11677
FI-status Aktiv, 2018-08-09

Öppettider kundtjänst:

Stängt för idag

08:00 - 20:00

 • Måndag

  08:00 - 20:00
 • Tisdag

  08:00 - 20:00
 • Onsdag

  08:00 - 20:00
 • Torsdag

  08:00 - 20:00
 • Fredag

  08:00 - 20:00
 • Lördag

  08:00 - 20:00
 • Söndag

  08:00 - 20:00
 • Tidszon: Europe/Stockholm

  20 april 2024 05:58 local time