American Express Platinum

American Express Platinum kreditkort: Ta din livsstil till nästa nivå med exklusiva förmåner och fantastiska erbjudanden. Upptäck en värld av obegränsad tillgång till flygplatslounger, lyxiga middagar och starka reseförsäkringar.

Amex platinum kreditkort
Amex platinum kreditkort
 • Årsavgift 6 600 kr
 • Maxkredit 120 000 kr
 • Ränta 15.99 - %
 • Räntefritt 55 dagar

Ansök säkert hos American Express Europe S.A.

Fördelar

 • Obegränsad tillgång till flygplatslounger
 • Bonuspoäng för varje krona spenderad
 • Exklusiva förmåner som gratis middagar och återbetalning på restaurangnotor

Nackdelar

 • Hög årsavgift
 • Kräver hög inkomst för att ansöka

Information & avgifter

Årsavgift6 600 kr
Högsta kredit120 000 kr
Räntefria dagar55 dagar
Ränta15.99 %
Effektiv ränta*24.79
Uttagsavgift4,00 % (min 25kr)
Valutapåslag utland2 %
Aviavgift450 kr
Påminnelseavgift60 kr
Förseningsavgift180 kr
Övertrasseringsavgift0 %

Försäkringar

 • Avbeställningsskydd
 • Betalskydd
 • Leveransförsäkring
 • Reseförsäkring

Bonus & förmåner

BonusJa
Concierge ServiceNej
Tillgång till loungerJa
Ger cashbackNej
Skaffa American Express Platinum-kortet idag och njut av exklusiva förmåner och bonuspoäng på alla dina köp. →

Vanliga frågor om American Express Platinum kreditkort

Det finns en årlig medlemsavgift på 650 kr för American Express Platinum kreditkort. Denna avgift ger dig tillgång till en rad exklusiva förmåner och erbjudanden.

American Express Platinum kreditkort är ett exklusivt kreditkort med en rad förmåner och erbjudanden som är utformade för att förbättra din vardag och resor.

Med American Express Platinum kreditkort kan du ta med en vän på tre tvårättersmiddagar per år, få 4 000 kr tillbaka på notan på utvalda restauranger, njuta av obegränsad tillgång till flygplatslounger världen över, gå förbi kön vid säkerhetskontrollen med Fast Track och få en av marknadens starkaste reseförsäkringar.

Ja, American Express Platinum-kortet kan användas både i Sverige och utomlands. Du kan dra nytta av förmåner som 4 000 kr tillbaka på notan på utvalda restauranger över hela världen och obegränsad tillgång till flygplatslounger runt om i världen.

Ja, med American Express Platinum-kortet kan du samla Amex-poäng på alla dina köp. För varje krona du spenderar på kortet får du 1 Amex-poäng. Du kan använda dessa poäng för att betala i butiker online, överföra dem till flygbolags- och hotellpartners eller använda dem för att betala din månatliga faktura.

Krav för kreditkortet

 • Minst 18 år
 • Inkomst på minst 10 000 kr/mån
 • Inga betalningsanmärkningar

American Express Platinum kreditkort: Ta din livsstil till nästa nivå

American Express Platinum kreditkort är mer än bara ett kort – det är en livsstil. Med detta exklusiva kreditkort får du tillgång till en rad fantastiska förmåner och erbjudanden som kommer att förbättra din vardag och resor. Från lyxiga middagar till obegränsad tillgång till flygplatslounger och starka reseförsäkringar, finns det mycket att upptäcka med American Express Platinum kreditkort. Låt oss utforska dessa förmåner i detalj och upptäcka varför detta kreditkort är ett utmärkt val för dig.

American Express Platinum: En livsstil i sig

Ta med en vän på Middag för två – vi bjuder

Platinum-kortet tar din middagserfarenhet till en helt ny nivå. Som innehavare av American Express Platinum kreditkort kan du njuta av tre tvårättersmiddagar för dig och en vän per år. Du kan välja mellan ett urval av de bästa restaurangerna i Stockholm, Göteborg och Malmö och betala endast för eventuella extra beställningar. Detta är ett fantastiskt sätt att förlänga din upplevelse och dela den med någon speciell.

Få 4 000 kr tillbaka på notan på utvalda restauranger

American Express Platinum-kortet belönar dig inte bara med fantastiska middagar, utan ger dig också möjlighet att spara pengar. Du får upp till 4 000 kr tillbaka på notan när du besöker utvalda restauranger, både i Sverige och utomlands. Med över 1 400 restauranger att välja mellan runt om i världen, inklusive ett brett utbud av toppkrogar, kan du njuta av en kulinarisk upplevelse utan att spräcka din budget.

Obegränsad tillgång till flygplatslounger världen över

Reser du ofta? Då kommer du att älska den obegränsade tillgången till över 1 400 flygplatslounger runt om i världen med American Express Platinum kreditkort. Detta inkluderar Amex Lounge på Arlanda, där du och din extrakortmedlem kan ta med er varsin gäst för att koppla av och njuta av god mat och dryck. Med American Express Global Lounge Collection® har du också möjlighet att besöka loungerna på många andra flygplatser runt om i världen och ta del av deras bekvämligheter.

Gå förbi kön vid säkerhetskontrollen med Fast Track

Vi vet alla att köer vid säkerhetskontrollen på flygplatser kan vara frustrerande och tidskrävande. Men som innehavare av American Express Platinum kreditkort kan du dra nytta av Fast Track-förmånen och gå förbi kön. Både du och din extrakortmedlem, tillsammans med ett sällskap, kan ta den snabbare vägen genom säkerhetskontrollen och få mer tid att njuta av loungen och slappna av innan flyget.

Res med en av marknadens starkaste reseförsäkringar

När du reser är det viktigt att känna sig trygg och säker. Med American Express Platinum-kortet får du en av marknadens starkaste reseförsäkringar som täcker dig och dina närmaste. Försäkringen inkluderar medicinsk assistans, hyrbilsförsäkring och inköpsskydd. Du kan även få medicinsk rådgivning via telefon- eller videosamtal med den digitala tjänsten Doctor Please när du befinner dig utomlands. Så oavsett om du reser för nöjes- eller affärsändamål, kan du vara trygg med American Express Platinum.

Försäkringar med American Express Platinum kreditkort

American Express Platinum kreditkort erbjuder en omfattande försäkringspaket som ger dig och dina närmaste extra trygghet när du reser och handlar. Här är några av de viktiga försäkringarna som ingår i ditt Platinum-kort:

Reseförsäkring

Platinums reseförsäkring kompletterar dina övriga försäkringar och ger dig extra trygghet när du betalar minst 75 % av resan med ditt Platinum-kort. Försäkringen inkluderar följande:

 • Avbokad, uppskjuten och avbruten resa: Du kan få ersättning med upp till 50 000 kr för faktiska kostnader om du avbokar, skjuter upp, ändrar eller avbryter din resa på grund av sjukdom. Dessutom får du ersättning för skäliga resekostnader för att återresa och återuppta resan med upp till 50 000 kr för de kostnader du inte nyttjat för resa, logi, utflykter och fritidsaktiviteter.
 • Bagageförsening: Vid bagageförsening kan du få ersättning för kostnader för inköp eller hyra av nödvändiga artiklar upp till 4 000 kr per person vid mer än 4 timmars bagageförsening och ytterligare 4 000 kr per person vid mer än 48 timmars bagageförsening.
 • Medicinsk assistans och utgifter: Du kan få upp till 10 000 000 kr i ersättning för nödvändiga kostnader som går till nödvändig medicinsk behandling (såsom sjukhusvistelse) som uppstår på grund av att du blir sjuk eller skadad under din resa.
 • Hyrbil: Om du hyr en bil får du upp till 750 000 kr i ersättning. Försäkringen täcker självrisk, skador och stöld. Försäkringstyperna CDW, LDW, TP, utökad ansvarsförsäkring och personskada ingår.

Vägassistans

Som Platinum-medlem får du också hjälp med vägassistans om du hamnar i nödsituationer på vägen. Tjänsterna inkluderar bogsering, reparationer, reservdelar samt fordonshyra när du är i behov av vägassistans.

Inköpsskydd

När du handlar med ditt Platinum-kort kan du känna dig trygg även på hemmaplan. Du får ett inköpsskydd på upp till 60 000 kr. När du handlar nya produkter med ditt Platinum-kort har du rätt till 90 dagars inköpsskydd och returgaranti vid uppvisande av kvitto.

Skydd mot kortbedrägerier

American Express Platinum-kortet ger dig extra skydd mot kortbedrägerier både i butik och online. Detta ger dig en extra trygghet när du använder ditt kort för att göra inköp.

Det är viktigt att komma ihåg att försäkringarnas exakta villkor och detaljer kan variera, så se till att läsa igenom de fullständiga försäkringsvillkoren som tillhandahålls av American Express för att få en komplett förståelse av dina försäkringsskydd.

Slutsats

American Express Platinum kreditkort erbjuder en livsstil som går långt utöver bara ett vanligt kreditkort. Med en rad fantastiska förmåner, inklusive gratis middagar, återbetalning på restaurangnotor, obegränsad tillgång till flygplatslounger, snabbare säkerhetskontroll och starka reseförsäkringar, är detta kreditkort ett utmärkt val för dem som vill ha det bästa av det bästa. Ta din livsstil till nästa nivå med American Express Platinum kreditkort och njut av en värld av exklusiva förmåner och erbjudanden. Ansök idag och upptäck varför detta kreditkort är det ultimata valet för dig.

Filmklipp

Företag: American Express Europe S.A.

Företagsinformation & kontakt:

FöretagsnamnAmerican Express Europe S.A. 
Org. nummer516411-3911
Telefon0771-29 56 00
E-posthelp@americanexpress.com 
Institutnummer 45379
FI-status Aktiv, 2018-08-07

Öppettider kundtjänst:

Stängt för idag

08:00 - 18:00

 • Måndag

  08:00 - 18:00
 • Tisdag

  08:00 - 18:00
 • Onsdag

  08:00 - 18:00
 • Torsdag

  08:00 - 18:00
 • Fredag

  08:00 - 18:00
 • Lördag

  Stängt hela dagen
 • Söndag

 • Tidszon: Europe/Stockholm

  12 juni 2024 21:21 local time