Drulle

“Drulle” är ett informellt begrepp som används för att beskriva mindre eller ofta klumpiga misstag eller olyckor som kan inträffa i vardagen. Det refererar vanligtvis till småskaliga incidenter som resulterar i mindre skador, söndriga föremål eller mindre ekonomiska förluster. Termen “drulle” används ofta med humoristisk eller självutskärande ton och syftar till att skapa en lättsam attityd gentemot vardagliga missöden.

Exempel på “drulle”-situationer kan vara att tappa en mobiltelefon i toaletten, spilla kaffe på en dator eller glömma nycklarna inne i låst bil. Dessa är vanligtvis småskaliga händelser som inte utgör allvarliga risker eller skador, men ändå kan vara irriterande eller generera extra utgifter för att reparera eller ersätta skadade föremål.

Johanna Larsson

Med sin expertis och passion för privatekonomi har Johanna Larsson blivit en betrodd källa för råd och vägledning inom ekonomiska frågor. Hennes arbete har hjälpt många att förbättra sin ekonomiska hälsa och hon fortsätter att vara en inspirerande figur inom området.