Dina Reseförsäkring

Få trygghet på resan med Dina Försäkringar. Skydd för skador, sjukdom och förlorat bagage. Extra reseskydd och avbeställningsskydd. Reducerad självrisk för hyrbilar. SOS International hjälper dig dygnet runt. Res utan bekymmer med vår reseförsäkring.

Dina Försäkringar logo
 • Ersätter läkarvård
 • Ersättning vid försenat bagage
 • Ersättning vid stöld

Ansök säkert hos Dina Försäkringar

Dina Försäkringar reseförsäkring: en trygg försäkring för dina resor

Resande är en fantastisk upplevelse, men det kan också vara fyllt med oväntade händelser och risker. Det är viktigt att vara förberedd och ha rätt försäkringsskydd för att säkerställa att du kan njuta av din resa utan oro. Dina Försäkringar Reseförsäkring är en pålitlig försäkring som ger omfattande skydd för dina resor. I den här artikeln kommer vi att utforska fördelarna med Dina Försäkringar Reseförsäkring och hur den kan hjälpa dig att känna dig trygg och säker under dina äventyr.

Vad är Dina Försäkringar reseförsäkring?

Dina Försäkringar Reseförsäkring är en försäkringsskydd som erbjuds av Dina Försäkringar för att skydda dig och din familj under dina resor. Det är en omfattande försäkring som täcker olika aspekter av resande, inklusive medicinskt skydd, förlust av bagage, avbeställningsskydd och mer. Med Dina Försäkringar Reseförsäkring kan du resa med lugn och veta att du är skyddad mot oväntade händelser.

Varför är en reseförsäkring viktig?

En reseförsäkring är viktig eftersom den ger dig en känsla av trygghet och skydd när du är borta hemifrån. Oavsett om det handlar om en sjukdom eller skada, en förlorad eller försenad resväska eller en oväntad avbeställning av din resa, kan en reseförsäkring hjälpa dig att hantera dessa situationer utan att belasta dig med höga kostnader eller extra stress.

Vilka typer av resor täcker Dina Försäkringar Reseförsäkring?

Dina Försäkringar Reseförsäkring täcker olika typer av resor, inklusive privata resor, affärsresor och familjesemestrar. Oavsett om du planerar en kort weekendresa eller en långresa utomlands kan du känna dig trygg med Dina Försäkringar Reseförsäkring.

Fördelar med Dina Försäkringar reseförsäkring

Dina Försäkringar Reseförsäkring erbjuder en rad förmåner och skydd för att säkerställa att du är fullständigt skyddad under dina resor. Här är några av de viktigaste fördelarna med Dina Försäkringar Reseförsäkring:

Omfattande medicinskt skydd

Dina Försäkringar Reseförsäkring ger omfattande medicinskt skydd under dina resor. Om du blir sjuk eller skadar dig under din resa kan du få ersättning för medicinsk behandling, läkemedel och sjukhusvistelse. Detta är särskilt viktigt när du reser utanför Sverige, där sjukvårdskostnaderna kan vara mycket höga.

Bagageförsening och förlust

Om ditt bagage försenas, skadas eller förloras under resan kan Dina Försäkringar Reseförsäkring ge ersättning för att täcka kostnader för nödvändiga inköp av kläder, toalettartiklar och andra personliga tillhörigheter. Detta kan hjälpa till att minska besväret och stressen som följer med förlorat bagage.

Avbeställningsskydd

Om du tvingas avbryta eller avboka din resa på grund av oförutsedda omständigheter som sjukdom, olycka eller andra giltiga skäl kan Dina Försäkringar Reseförsäkring erbjuda avbeställningsskydd. Detta innebär att du kan få återbetalning av kostnader för resor och boende som inte kan återbetalas av researrangören.

Resestörningar

Om du stöter på förseningar, inställda flyg eller andra reserelaterade problem kan Dina Försäkringar Reseförsäkring ge ersättning för extra kostnader som uppstår på grund av dessa störningar. Det kan vara allt från förlorade hotellnätter till extra transportkostnader.

Reseansvarsskydd

Dina Försäkringar Reseförsäkring inkluderar också reseansvarsskydd, vilket innebär att du är försäkrad om du orsakar skada på annan persons egendom eller skadar någon annan oavsiktligt under din resa. Detta kan ge dig extra trygghet och ekonomiskt skydd om olyckan skulle vara framme.

Hur fungerar Dina Försäkringar Reseförsäkring?

För att använda Dina Försäkringar Reseförsäkring behöver du köpa försäkringen innan din resa och aktivera den enligt anvisningarna. Här är några viktiga saker att veta om hur Dina Försäkringar Reseförsäkring fungerar:

Köp och aktivering av försäkringen

Du kan köpa Dina Försäkringar Reseförsäkring online via Dina Försäkringars webbplats eller genom att kontakta deras kundtjänst. När du har köpt försäkringen får du en bekräftelse och alla nödvändiga dokument och information. Se till att läsa igenom försäkringsvillkoren noggrant för att förstå vad som omfattas och vilka undantag som kan gälla.

För att aktivera försäkringen behöver du oftast ange dina resedetaljer, inklusive avrese- och hemkomstdatum samt resmål. Du kan göra detta via deras webbplats eller genom att kontakta deras kundtjänst.

Vad är täckningsperioden för försäkringen?

Dina Försäkringar Reseförsäkring täcker normalt sett resor upp till en viss längd, vanligtvis upp till 45 dagar. Det är viktigt att vara medveten om täckningsperioden och se till att den passar dina specifika resplaner. Om du planerar att resa längre än den maximala täckningsperioden kan du behöva köpa ytterligare försäkring eller undersöka andra alternativ.

Vad är de vanliga undantagen för försäkringen?

Precis som alla försäkringar har Dina Försäkringar Reseförsäkring vissa undantag och begränsningar för vad som omfattas. Det är viktigt att noggrant läsa igenom försäkringsvillkoren för att förstå vad som inte täcks av försäkringen. Vanliga undantag kan inkludera förväntade medicinska kostnader, sjukdomar relaterade till alkohol- eller droganvändning, farliga sportaktiviteter och förluster orsakade av ditt eget vårdslösa beteende. Se till att vara medveten om dessa undantag och anpassa ditt beteende och dina planer därefter.

Så här ansöker du om ersättning med Dina Försäkringar Reseförsäkring

Om du behöver ansöka om ersättning med Dina Försäkringar Reseförsäkring, finns det några viktiga steg du bör följa för att underlätta processen. Här är en översikt över hur du ansöker om ersättning:

Steg 1: Samla nödvändig dokumentation

Innan du kan ansöka om ersättning måste du samla all nödvändig dokumentation. Det kan inkludera kvitton för medicinska kostnader, polisanmälan vid förlorat eller stulet bagage, läkarintyg och eventuella andra dokument som krävs enligt försäkringsvillkoren. Se till att du har en komplett uppsättning dokument innan du fortsätter till nästa steg.

Steg 2: Kontakta försäkringsbolaget

Nästa steg är att kontakta Dina Försäkringar och informera dem om ditt ärende. Du kan vanligtvis göra detta via telefon eller e-post. Berätta för dem om situationen och ge all relevant information. Försäkringsbolaget kan ge dig ytterligare anvisningar och dokument som behövs för att slutföra ansökan om ersättning.

Steg 3: Skicka in ansökan om ersättning

När du har samlat all nödvändig dokumentation och fått anvisningar från försäkringsbolaget kan du skicka in din ansökan om ersättning. Se till att du fyller i alla formulär korrekt och bifogar alla nödvändiga dokument. Dubbelkolla allt innan du skickar in ansökan för att undvika förseningar eller missförstånd.

Avslutande tankar

Dina Försäkringar Reseförsäkring är en pålitlig och omfattande försäkring som ger dig trygghet och skydd under dina resor. Med medicinskt skydd, bagageförsening och förlust, avbeställningsskydd och andra fördelar kan du resa med självförtroende och veta att du är skyddad mot oväntade händelser. Se till att läsa försäkringsvillkoren noggrant och följ rätt procedurer om du behöver ansöka om ersättning. Med Dina Försäkringar Reseförsäkring kan du resa med lugn och fokusera på att njuta av dina äventyr runt om i världen.

Res tryggt med Dina Reseförsäkring - Ansök nu och få omfattande skydd för dina resor och äventyr världen över! →

Vanliga frågor om Dina Försäkringar reseförsäkring

Här är några vanliga frågor om Dina Försäkringar reseförsäkring och deras svar:

Åldersgränsen för att köpa Dina Försäkringar Reseförsäkring kan variera beroende på försäkringens typ och villkor. Vanligtvis gäller försäkringen för personer upp till 70 år, men det kan finnas alternativ för äldre resenärer. Kontakta Dina Försäkringar för att få exakta detaljer och villkor.

Ja, det kan vara möjligt att förlänga Dina Försäkringar Reseförsäkring om din resa tar längre tid än planerat. Kontakta försäkringsbolaget i förväg och informera dem om situationen. De kan ge dig mer information och hjälpa dig att förlänga din försäkring.

Sportaktiviteter täcks vanligtvis av Dina Försäkringar Reseförsäkring, men det kan finnas vissa undantag och begränsningar beroende på aktivitetens risknivå. Exempel på sportaktiviteter som normalt täcks inkluderar skidåkning, simning och vandring. Om du planerar att delta i extremsporter eller mer riskfyllda aktiviteter bör du kontakta försäkringsbolaget för att få klarhet i vad som omfattas.

Ja, Dina Försäkringar Reseförsäkring kan också gälla för resor inom Sverige, även om täckningen kan vara något annorlunda än för internationella resor. Se till att läsa försäkringsvillkoren för att förstå vad som gäller för resor inom Sverige.

Om du befinner dig utomlands och behöver akut hjälp, bör du omedelbart kontakta Dina Försäkringar. De kan ge dig instruktioner om hur du får den nödvändiga hjälpen och vilka dokument som krävs för att ansöka om ersättning senare.

Typen av dokumentation som krävs för att ansöka om ersättning kan variera beroende på situationen. Generellt sett kan du förvänta dig att behöva lämna in kvitton, fakturor, läkarintyg, polisanmälningar och andra relevanta dokument. Se till att spara alla kvitton och dokument som kan vara relevanta för din försäkring ifall du behöver ansöka om ersättning senare.

Företag: Dina Försäkringar AB

Företagsinformation & kontakt:

FöretagsnamnDina Försäkringar AB 
Org. nummer516401-8029
Telefon0770-160 600
E-postmitt@dina.se 
Institutnummer 22066
FI-status Aktiv, 1987-12-18

Öppettider kundtjänst:

Stängt för idag

Stängt hela dagen

 • Måndag

  08:00 - 17:00
 • Tisdag

  08:00 - 17:00
 • Onsdag

  08:00 - 17:00
 • Torsdag

  08:00 - 17:00
 • Fredag

  08:00 - 17:00
 • Lördag

  Stängt hela dagen
 • Söndag

  Stängt hela dagen
 • Tidszon: Europe/Stockholm

  20 april 2024 05:48 local time