Meny

Svedea Bilförsäkring

[rating_form id="1" rates="%count% röster"]

Svedea bilförsäkring är en riktigt förmånlig försäkring för dig som kör en begagnad bil och vill slippa betala skadekostnader i en nivå som en ny bil ofta medför. Hos Svedea betalar du i nivå med den risk du utgör, vare sig mer eller mindre. Du väljer själv om du vill teckna trafik, halv eller helförsäkring på din bil. Vill du ha extra skydd så erbjuds ett XL-tillägg som bland annat ger dig vägassistans dygnet runt!

Det här ingår i din bilförsäkring

Trafikförsäkring

Trafik

Halvförsäkring

Halv

Helförsäkring

Hel

Ersättning för personskador på förare, passagerare och utomstående. Ersätter även skador på andra personens egendom som du orsakat med din bil. Trafikförsäkring ger dig ingen ersättning för skador på ditt egna fordon eller egendom. Enligt svensk lag måste du inneha en trafikförsäkring för att få köra din bil.

Ger dig ersättning för skador som uppkommit genom brand, explosion eller åsknedslag. Brandförsäkring omfattar även skador på elektriska kablar som orsakats av kortslutning.

Ersätter reparation eller byte av glasruta på din bil till följd av stenskott eller spricka i glaset.

Ersätter fel på bilens motor eller elektronik. Även fel på kamkedja eller kyl- och värmesystem. Gäller endast om din bil är nyare än 8 år eller har körts mindre än 10 000 mil.

Ersätter dig om din bil har blivit stulen eller om du får inbrott i bilen.

Ersätter kostnader som uppstår i samband med räddning och assistans, t.ex. bärgning vid en trafikolycka, bogsering och hjälp om bilen får driftstopp. Ersättningen täcker din kostnad för att få bilen till verkstad.

Ersätter advokat- och rättegångskostnader som kan uppstå om du hamnar i en tvist och vid brottsmål kopplat till ditt bilägande.

Ersätter kostnader som uppstår vid en trafikolycka även om felet är ditt. Du kan även få ersättning vid yttre olyckshändelse, exempelvis om du kört in i en vägspärr eller om ett träd blåst ner och krossat din bil.

En allriskförsäkring kan rädda dig i flera oförutsedda lägen. Exempelvis om du råkat tanka din bil med fel bränsle, tappat bort din bilnyckel eller råkar spilla ut mat och dryck över bilens inredning.

Ersättning om du eller medpassagerare är i behov av kristerapi med psykolog efter exempelvis en trafikolycka.

Tilläggsförsäkring XL

Hos Svedea kan du välja att komplettera din försäkring med ett XL-tillägg för 490 kr. Paketet ger dig extra trygghet i form av:

– Vägassistans dygnet runt utan någon självrisk kostnad.
– Kris- och olycksfallsförsäkring för både förare och passagerare.
– Möjlighet att kostnadsfritt ta ut en likvärdig hyrbil i upp till 65 dagar vid skada.

Fördelar med försäkringen

  • Bra försäkring om du kör begagnad bil
  • Snabb och smidig skadeservice
  • Allrisk ingår utan extra kostnad
Gör som en tredjedel av Sveriges privatbilsägare – skaffa en bilförsäkring hos Länsförsäkringar. Ansök snabbt och enkelt online!

Information om bolaget

Kundtjänst

Telefon: 0771-160 190
E-post: kundnavet@svedea.se
Öppettider vardag: 08:00-18:00
Öppettider helg: Stängt

Postadress

Svedea
Box 3489
103 69 Stockholm
Sverige

Bolagsinfo

Org.nummer: 556786-1678
Grundat: 2009
Omsättning 2017: 196 743 (tkr)
Bolagsform: Aktiebolag

Ett svar

  1. Jag och min sambo har vår bil och hund försäkrade via Svedea, aldrig varit något krångel och enkla att ha att göra med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sidan uppdaterad 22 mars, 2023 10:23