Länsförsäkringar bilförsäkring

3.4/584 röster

Länsförsäkringar är ett tryggt och populärt val när det kommer till bilförsäkringar. Faktum är att de försäkrar var tredje personbil i Sverige 2019. Hos LF kan du välja att försäkra din bil med en trafikförsäkring, halvförsäkring eller helförsäkring beroende på vilket skydd du är ute efter.

Det här ingår i din bilförsäkring

Trafikförsäkring

Trafik

Halvförsäkring

Halv

Helförsäkring

Hel

Ersättning för personskador på förare, passagerare och utomstående. Ersätter även skador på andra personens egendom som du orsakat med din bil. Trafikförsäkring ger dig ingen ersättning för skador på ditt egna fordon eller egendom. Enligt svensk lag måste du inneha en trafikförsäkring för att få köra din bil.

Ger dig ersättning för skador som uppkommit genom brand, explosion eller åsknedslag. Brandförsäkring omfattar även skador på elektriska kablar som orsakats av kortslutning.

Ersätter reparation eller byte av glasruta på din bil till följd av stenskott eller spricka i glaset.

Ersätter fel på bilens motor eller elektronik. Även fel på kamkedja eller kyl- och värmesystem. Gäller endast om din bil är nyare än 8 år eller har körts mindre än 10 000 mil.

Ersätter dig om din bil har blivit stulen eller om du får inbrott i bilen.

Ersätter kostnader som uppstår i samband med räddning och assistans, t.ex. bärgning vid en trafikolycka, bogsering och hjälp om bilen får driftstopp. Ersättningen täcker din kostnad för att få bilen till verkstad.

Ersätter advokat- och rättegångskostnader som kan uppstå om du hamnar i en tvist och vid brottsmål kopplat till ditt bilägande.

Ersätter kostnader som uppstår vid en trafikolycka även om felet är ditt. Du kan även få ersättning vid yttre olyckshändelse, exempelvis om du kört in i en vägspärr eller om ett träd blåst ner och krossat din bil.

En allriskförsäkring kan rädda dig i flera oförutsedda lägen. Exempelvis om du råkat tanka din bil med fel bränsle, tappat bort din bilnyckel eller råkar spilla ut mat och dryck över bilens inredning.

Ersättning om du eller medpassagerare är i behov av kristerapi med psykolog efter exempelvis en trafikolycka.

Tilläggsförsäkring hos Länsförsäkringar bilförsäkring

Länsförsäkringar erbjuder en trygg bilförsäkring som täcker många oförutsägbara händelser. Vill du känna dig extra trygg så finns även tilläggsförsäkringen MER.

Tilläggsförsäkring MER

Värdesätter du att alltid känna frihet och ha tillgång till en bil i alla lägen så bör du spana in tilläggsförsäkringen som Länsförsäkringar erbjuder.

Med tilläggsförsäkringen får du 75 % av kostnaden för en hyrbil betald om det skulle vara så att din bil går sönder. Gäller under reparationstiden och maximalt 60 dagar.

Vill du inte ha en hyrbil, utan exempelvis lånar en kompis eller kollegas bil så får du istället en kontakt ersättning på 100 kr per dag.

Har du halvförsäkring på din bil så får du sänkt självrisk om du skulle råka ut för en viltolycka eller om bilen blir utsatt för skadegörelse.

Fördelar med försäkringen

  • Försäkrar var tredje personbil i Sverige
  • Samla dina försäkringar – få rabatt
  • Specialerbjudande för Toyota och Lexus
Gör som en tredjedel av Sveriges privatbilsägare – skaffa en bilförsäkring hos Länsförsäkringar. Ansök snabbt och enkelt online!

Information om bolaget

Kundtjänst

Telefon kundcenter: 08-562 830 00
Telefon skadeservice: 08-562 832 00
E-post: stockholm@lansforsakringar.se
Öppettider vardag: 07:30 – 22:00
Öppettider lördag: 10:00 – 15:00
Öppettider söndag: 10:00 – 15:00

Postadress

Länsförsäkringar Stockholm
Telgrafgatan 8 A
169 72 Solna
Sverige

Bolagsinfo

Org.nummer: 502002-6265
Grundat: 1949
Omsättning: Ingen information
Bolagsform: Ömsesidigt försäkringsbolag

Ett svar

  1. Tycker Länsförsäkringar är lite dyra i sin prissättning, men de har bra kundbemötande och hjälper till snabbt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sidan uppdaterad 29 januari, 2022 07:32