Meny

Gratis kreditupplysning för unga 18-21 år

Kreditvänlighet och kreditupplysning

Kreditkollen är en digital tjänst som hjälper dig som privatperson att få kontroll över din privatekonomi. Med hjälp av tjänsten kan du följa din kreditvänlighet och se varje kreditprövning som görs. Du kan dessutom se hur ditt kreditbetyg utvecklas över tid. Idag meddelar UC att tjänsten blir helt kostnadsfri att använda för alla ungdomar mellan 18 – 21 år.

Syftet att nu göra tjänsten kostnadsfri är för att främja en god privatekonomisk medvetenhet för unga. Tjänsten Kreditollen har flera verktyg i sig som hjälper dig som privatperson att hålla koll på din ekonomi och få konkreta tips på hur du kan göra för att förbättra din kreditvänlighet.

Jag är glad och stolt över att vi nu kan erbjuda vår tjänst Kreditkollen helt kostnadsfritt till den här målgruppen. Genom detta initiativ hoppas vi kunna både främja och öka kunskapen om privatekonomi hos unga. Dessutom tror jag att kombinationen av UCs välkända score och gameification underlättar och gör lärandet roligt och inspirerande.

Säger Victoria Preger, marknadsdirektör på Asiakastieto Group, där UC ingår.

En bra kreditvänlighet ger dig ökad chans till acceptans när du exempelvis ska söka ett bostadslån, privatlån eller skaffa ett kreditkort. I tjänsten Kreditkollen kan du idag:

Håll koll på kreditupplysning

Kolla din kreditvänlighet med UC-Score

När du kommit igång med Kreditkollen får du genast en bedömning på din privatekonomi som visar hur ditt nuvarande kreditbetyg står sig. På en skala 1-999 får du beskrivet vilken kreditvänlighet du har idag. Du kan sedan följa statistik på hur din utveckling tar sig framåt. Målet är att nå så högt som möjligt, där 999 är det bästa och 1 det sämsta.

Sätta ekonomiska mål och utmaningar

I kreditkollen sätter du enkelt upp mål att följa. Därefter kan du följa din egen utveckling och se om du närmar dig den kreditvänlighet du eftersträvar eller om det går åt fel håll. Kreditkollen ger dig handfasta råd på vad du ska göra för att få ett bättre UC betyg.

Se vilka som ställt kreditupplysning

Visst är det användbart att kunna se sin UC poäng och dra slutsatser vad man kan göra med sin privatekonomi för att förbättra sitt betyg. Men minst lika viktigt är att hålla koll på vilka bolag det är som gjort upplysningar på dig. Detta kan exempelvis vara bolag som du sökt lån hos eller hyresvärdar som vill kontrollera om din ekonomi håller för gällande hyresnivå om du sökt en ny ny bostad.

Andra nyheter