Meny

Moderna bilförsäkring

[rating_form id="1" rates="%count% röster"]

Moderna försäkringar erbjuder flera alternativ för en prisvärd bilförsäkring. Med deras tre olika nivåer av skydd kan du själv välja om du vill teckna en hel, halv eller trafikförsäkring. Du kan också välja att skräddarsy din bilförsäkring med någon av Modernas tilläggsförsäkringar.

Det här ingår i din bilförsäkring

Trafikförsäkring

Trafik

Halvförsäkring

Halv

Helförsäkring

Hel

Ersättning för personskador på förare, passagerare och utomstående. Ersätter även skador på andra personens egendom som du orsakat med din bil. Trafikförsäkring ger dig ingen ersättning för skador på ditt egna fordon eller egendom. Enligt svensk lag måste du inneha en trafikförsäkring för att få köra din bil.

Ger dig ersättning för skador som uppkommit genom brand, explosion eller åsknedslag. Brandförsäkring omfattar även skador på elektriska kablar som orsakats av kortslutning.

Ersätter reparation eller byte av glasruta på din bil till följd av stenskott eller spricka i glaset.

Ersätter fel på bilens motor eller elektronik. Även fel på kamkedja eller kyl- och värmesystem. Gäller endast om din bil är nyare än 8 år eller har körts mindre än 10 000 mil.

Ersätter dig om din bil har blivit stulen eller om du får inbrott i bilen.

Ersätter kostnader som uppstår i samband med räddning och assistans, t.ex. bärgning vid en trafikolycka, bogsering och hjälp om bilen får driftstopp. Ersättningen täcker din kostnad för att få bilen till verkstad.

Ersätter advokat- och rättegångskostnader som kan uppstå om du hamnar i en tvist och vid brottsmål kopplat till ditt bilägande.

Ersätter kostnader som uppstår vid en trafikolycka även om felet är ditt. Du kan även få ersättning vid yttre olyckshändelse, exempelvis om du kört in i en vägspärr eller om ett träd blåst ner och krossat din bil.

En allriskförsäkring kan rädda dig i flera oförutsedda lägen. Exempelvis om du råkat tanka din bil med fel bränsle, tappat bort din bilnyckel eller råkar spilla ut mat och dryck över bilens inredning.

Ersättning om du eller medpassagerare är i behov av kristerapi med psykolog efter exempelvis en trafikolycka.

Tilläggsförsäkring hos Moderna bilförsäkring

Hos Moderna Försäkringar har du möjlighet att själv skräddarsy ditt försäkringspaket för att det ska passa dig och din bil. För att kunna teckna tilläggsförsäkringar krävs det att du har valt en halv- eller helförsäkring.

 

Hyrbil

Om din bil varit med i en olycka eller av någon annan anledning inte kan användas så står Moderna Försäkringar för 75% av kostnaden för en hyrbil. Vill du istället låna en väns bil eller av någon anledning inte vill ha en hyrbil så ersätts du med 100 kr per dag. Denna ersättning gäller i maximalt 60 dagar.

Självrisk: 25 % av dygns- och kilometerkostnaden.

 

Assistans

Du kan med denna tilläggsförsäkring få ersättning för exempelvis hjulbyte vid punktering samt hyrbil i max 3 dygn om du råkat ut för ett driftstopp av bilen där följande reparation pågår mer än en timme.

Självrisk: 0 kr

 

Trafikolycksfall och krishjälp

Om det uppkommit personskada för dig eller någon medpassagerare i din bil vid en olycka så får du ersättning för eventuella behandlingskostnader och sjukhusavgifter.

Självrisk: 0 kr

 

Allrisk Bil (Drulleförsäkring)

Ersätter dig om du skulle råka tanka din bil med fel bränsle, tappat bort din bilnyckel eller råkat spilla mat och kaffe över bilens inredning.

 

Kombi

En kombiförsäkring omfattar både assistans- och hyrbilsförsäkring. Kombi ger dig även 50 % självriskreduktion vid uppsåtlig skadegörelse orsakad av tredje man. Har din bil vagnskadegaranti så kan du få en ersättning på upp till 3 000 kr av självrisken. Skulle din bil inte ha någon vagnskadegaranti så ersätts du med upp till 3 000 kr. Denna försäkring gäller fram till dess att bilen körts i 15 år från registreringsdatum.

Fördelar med försäkringen

  • Billig bilförsäkring
  • Samla dina försäkringar och få -20% rabatt
  • Snabbt och enkelt att teckna
Skaffa Sveriges bästa bilförsäkring idag – Ansök direkt genom länken nedan!

Information om bolaget

Kundtjänst

Telefon privatperson: 0200-43 88 83
Telefon vid skada: 0200-213 213
Telefon företag: 08-696 05 55
Telefon företagsskada: 0200-212 120
E-post: kundservice@modernaforsakringar.se
Öppettider till torsdag: 08:00 – 20:00
Öppettider fredag: 08:00 – 17:00
Öppettider lördag: 08:00 – 15:00
Öppettider söndag: Stängt

Postadress

Moderna Försäkringar
Sveavägen 167
113 46 Stockholm
Sverige

Bolagsinfo

Org.nummer: 516403-8662
Grundat: 2005
Omsättning: Ingen information
Bolagsform: Filial till Tryg Forsikring A/S Danmark

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sidan uppdaterad 22 mars, 2023 10:35